Bekijk het chocolade assortiment

Waar komt onze chocolade vandaan?

Onze bonbons en chocolade maatwerk komen uit het uiterste puntje van Nederland. In Schimmert (Zuid-Limburg) heeft Frank Visser zijn chocolade atelier. Dat hier met heel veel liefde en passie gewerkt wordt, maken wij elk jaar weer mee als we op werkbezoek gaan.
Het begint bij de basis: pure ingrediënten van de beste kwaliteit.

De cacao van Biolands uit Tanzania is zeer bijzonder omdat de cacaoboeren hun cacaoplantages verzorgen zoals nergens anders ter wereld. Daardoor is de cacao van de aller zuiverste kwaliteit, en dat proef je terug! Daarnaast zorgt Visser er voor dat de cacaoboeren van Biolands een eerlijke en goede prijs krijgen voor hun product. Op deze manier kunnen de boeren niet alleen hun cacao telen op een duurzame manier, ze kunnen ook bouwen aan een beter leven voor zichzelf en hun gezin.

Frank Visser heeft deze keuze zorgvuldig overwogen. Hij bezocht zelf de plek waar de cacaobonen vandaan komen: de cacaoplantage van Biolands in Tanzania om er de cacaoteelt, het fermentatieproces en de samenwerking met de boeren van dichtbij te kunnen volgen. Het Biolands project begeleidt lokale cacaoboeren om duurzame en hoog kwalitatieve cacao te kweken. Ze krijgen opleiding in de cacaoteelt, ze krijgen materiaal ter beschikking gesteld en worden begeleid gedurende het hele proces. Ook op sociaal vlak wordt er hulp geboden: 21.000 boeren hebben toegang tot medische zorg en onderwijs.

Verder nog een paar mooie woorden die de passie van Frank Visser goed weergeeft:

Passie is heerlijk – Frank Visser

”Bij Visser Chocolade kijken we op een andere manier naar chocolade. Door mijn opleiding en ervaring als kok vind ik het bijzonder om chocolade een tikje spannender te maken. Chocolade met een fris zuurtje van een superfruit? Chocolade met een karamel geblust met azijn en een snuifje fleur de sel? Het maakt de smaken breder. Onverwachter. Het verandert een bonbon in een mini-gerechtje met een bijzondere beleving. Foodparing met eersteklas ingrediënten uit de hele wereld zijn onze vertrekpunten ”