Onze bonbons en chocolade maatwerk komen uit het uiterste puntje van Nederland. In Schimmert (Zuid-Limburg) heeft Frank Visser zijn chocolade atelier. Dat hier met heel veel liefde en passie gewerkt wordt, maken wij elk jaar weer mee als we op werkbezoek gaan.
Het begint bij de basis: pure ingrediënten van de beste kwaliteit.

De cacao van Biolands uit Tanzania is zeer bijzonder omdat de cacaoboeren en hun cacaoplantages verzorgen zoals nergens anders ter wereld. Daardoor is de cacao van de allerzuiverste kwaliteit ter wereld. De cacaoboeren in Biolands krijgen ook een eerlijke, goede prijs voor hun product. Daardoor kunnen zij cacao telen op een duurzame manier, én bouwen aan een betere levenskwaliteit voor zichzelf en hun gezin.

Frank Visser heeft deze keuze zorgvuldig overwogen. Hij bezocht zelf de plek waar de cacaobonen vandaan komen: de cacaoplantage van Biolands in Tanzania om er de cacaoteelt, het fermentatieproces en de samenwerking met de boeren van dichtbij te kunnen volgen. Het Biolands project begeleidt lokale cacaoboeren om duurzame en hoog kwalitatieve cacao te kweken. Ze krijgen opleiding in de cacaoteelt, ze krijgen materiaal ter beschikking gesteld en worden begeleid gedurende het hele proces. Ook op sociaal vlak wordt er hulp geboden: 21.000 boeren hebben toegang tot medische zorg en onderwijs.

Verder nog een paar mooie woorden die de passie van Frank Visser goed weergeeft:

Passie is heerlijk – Frank Visser

”Bij Visser Chocolade kijken we op een andere manier naar chocolade. Door mijn opleiding en ervaring als kok vind ik het bijzonder om chocolade een tikje spannender te maken. Chocolade met een fris zuurtje van een superfruit? Chocolade met een karamel geblust met azijn en een snuifje fleur de sel? Het maakt de smaken breder. Onverwachter. Het verandert een bonbon in een mini-gerechtje met een bijzondere beleving. Foodparing met eersteklas ingrediënten uit de hele wereld zijn onze vertrekpunten ”

U kunt ook onze bonbons en chocolade bestellen in onze webwinkel.

Bekijk ons chocolade assortiment